top of page

No Nut November
Заборавете на мовембер, или No shave November. No Nut November, е ноември кој интернет реши дека ќе го прогласи за слава годинава. No Nut November е зезалица предизвик, родена на интернет, која дава за задача мажите да не ејакулираат - било тоа по пат на маструбација или сексуален однос - цел месец (bust a nut). Nut значи „ејакулација„ и е сленг термин кој датира од 70тите. Но, според сајтот Know Your Meme овој предизвик датира од 2011 година и бил постиран на Urban Dictionary од bicboi6969696969. Првично се однесувало само на маструбирање , но додале и секс во челинџот. Правилата на игра се: некои мажи инсистираат дека има политика на простување на три „огрешувања„.


Со тек на време, предизвиков стана ситуација на „од играчка - плачка„ па сега луѓе почнаа сосема озбилно да го земаат, да прикачуваат придобивки кои ги нема - дури и научници дебатираат про и контра позиции, па подигнување на свест и пари за рак на простата, но и религиозни и екстремни групи, како Proud Boys. Туку- овде сме за мемињата...Comments


bottom of page