top of page

ТиАј и Тајни се соочуваат со озбилни обвинувања за сексуална злоупотреба

Во тек е правна битка

3 јан. 2024 г.

ТиАј (T.I.) и Тајни (Tiny), познатиот рап и ар-ен-би пар, се соочуваат со сериозни обвинувања за сексуална злоупотреба. Вторников, ветеранка од Воздухопловството на САД, идентификувана како Џејн Доу, поднесе тужба против парот, обвинувајќи ги дека ја издрогирале и силувале по средба во ноќен клуб во Лос Анџелес во 2005 година.
Тужбата, поднесена во Врховниот суд во Лос Анџелес, ги обвинува ТиАј, 43, и Тајни, 48, за сексуално насилство, насилство, сексуален напад, небрежност, и намерно нанесување емоционален стрес. Жената бара отштета за претрпената штета.Но, парот ги отфрла обвинувањата, нарекувајќи ја тужбата како обид за изнуда. Во изјава преку својот адвокат, ТиАј и Тајни изјавија: "Ние сме невини што се однесува на овие лажни обвинувања, нема да дозволиме да бидеме изнудени и се радуваме дека ќе имаме време да го кажеме нашето во судот."Во минатото, обвинувањата беа одбивани од прокуратурата во Лос Анџелес поради истек на рокот за поднесување тужба.Според тужбата, ветеранката и нејзината пријателка биле поканети во VIP секцијата на клубот каде што биле запознаени со раперот и неговата сопруга. Подоцна, тие биле поканети во хотелска соба каде што требало да продолжи забавата.Ветеранката вели дека почувствувала вртоглавица и и́ се слошило, откако била оставена сама со парот. Таа се сеќава дека била присилена на сексуален однос од страна на ТиАј, пред да започне да повраќа и да изгуби свест."Дури и по сите овие години, срамот, депресијата -се сè уште присутни," изјави адвокатот на жената, Родни С. Дигс. "Замолчувањето на жените е замолчување на правдата. Мојата клиентка повеќе нема да биде тивка; сега бараме правда за неа и сите кои биле злоупотребени на сличен начин."Оваа случка е само една во низата на обвинувања против познатиот пар. Со ова, ТиАј и Тајни се наоѓаат во средиштето на правна битка која може да има долготрајни последици за нивната кариера и углед.
bottom of page