top of page

Је ги издаде првите обувки откако се разиде со Адидас

И се разубави со нови козметички дентални импланти кои вредат скоро 1 милион долари

20 јан. 2024 г.

Кање Вест, познат по својата непрекината креативност и иновации, одлучи да ги изненади своите обожаватели со две новости: нови обувки и нови заби.

Прво, Кање денес ги издаде Yzy Pods, кои е сега достапни за  нарачка за 11.500 ден на  Yeezy.com - да, испорачуваат и во Македонија!.Ова е првата нова обувка(технички се патики) од Вест откако партнерството со Adidas заврши во октомври 2022 година поради низа антисемитски коментари што ги даде во интервјуа и на социјални медиуми. Yzy Pods имаат дизајн од еден дел што оди сè до телото. Првата боја е во тонална црна шминка, а обувката е достапна во три големини.
Второ, Кање се пофали со своите нови заби, вредни $850,000, инспирирани од Јaws, еден од злосторниците од филмовите на Џејмс Бонд од 1977 година The Spy Who Loved Me и Moonraker од 1979 година.


Многумина на социјалните медиуми претпоставија дека Кање ги отстранил своите заби за да ги инсталира новите. Според извор, тоа не е сосема точно. Кање имаше процедура наречена фиксна протетика, каде што забите, кои биле дизајнирани од Кање заедно со неговиот доктор и направени од титаниум, паладиум, платинум и други драгоцени метали, се фиксирани на неговите заби.Кање Вест продолжува да ни дава нешто ново и интересно за разговор, било тоа во областа на мода, музика или, во овој случај, дентална естетика. Неговата способност да ги изненади своите обожаватели и јавноста е непрекината, а неговата креативност и иновации се нешто што секогаш можеме да очекуваме од него.
bottom of page