top of page

Rage Against the Machine се растурија... по трет пат

Турнејата нема да биде презакажана.

5 јан. 2024 г.


Rage Against the Machine се раздели по трет пат. Тапанарот Брад Вилк најави на Instagram дека нивните веќе премногу често одложувани концерти никогаш нема да бидат презакажани. „Знам дека многу луѓе чекаат да најавиме нови датуми за сите откажани концерти на RATM“, напиша Вилк, „Не сакам да се залажувам ни себе, ниту другите повеќе. Затоа, иако имаше некаква комуникација дека ова можеби ќе се случи во иднина… сакам да ве известам дека RATM (Тим, Зак, Том и јас) нема да одат на турнеја или да свират повеќе. Жал ми е за сите вас кои чекавте ова да се случи. Навистина би сакал да беше...“Rage се разделија за прв пат во 2000 година, веројатно на врвот на нивната слава. Зак де ла Роча го напушти бендот, а останатите членови се преформираа со Крис Корнел како Audioslave. Бендот се повторно обедини во 2007 година, делумно во обид да го спречи „десничарското чистилиште“ во кое одеше САД. Бендот направи пауза во 2011 година, и повторно се формираше за да најави Public Service Announcement Tour во 2019 година. Потоа настапи COVID.


Откажаните концерти започнаа во 2022 година, само за Зак де ла Роча да ја повреди ахиловата тетива на концерт во Чикаго. Бендот го заврши првиот дел од турнејата, потоа одложи понатамошни датуми за да му овозможи на фронтменот да  оздрави. Сега, изгледа дека тие датуми се трајно откажани.


Па што ни останува друго, освен да удриме „тугом на весеље“

bottom of page