top of page

Народен театар Гевгелија, Битолски книжевен круг, дискусија

Битолски книжевен круг во Гевгелија
На 15 декември во 19:00 часот, Народниот театар во Гевгелија ќе биде домаќин на еден извонреден културен настан. Во организација на ЈОУ Библиотека „Гоце Делчев“ - Гевгелија, гостуваат писателите од Друштвото на писатели „Битолски книжевен круг“ - Битола.


Зборување за литературната сцена во Битола


Очекувајте интересни разговори за историјата и делата на оваа писателска асоцијација. Писателите ќе споделат искуства, размислувања и приказни за творештвото во Битола и нивната врска со широката јавност.


Гостин: Претседателот Зоран Пејковски


Претседателот на Друштвото, господин Зоран Пејковски, ќе биде специјален гостин и ќе го води разговорот за литературните подвизи на Друштвото. Тој, заедно со другите членови, ќе ги претстави и манифестациите како што се списанието "Раст" и манифестацијата "Битолски книжевни паметења".


Друштвото на писатели: Заедништво за литературна изврсност


Друштвото на писатели „Битолски книжевен круг“ функционира како здружение каде писателите се среќаваат, дебатираат и ги заштитуваат своите авторски права. Основната цел е унапредување и афирмирање на литературното творештво во Битола.


Не пропуштајте го овој впечатлив настан во Гевгелија, каде што ќе имате можност да ги запознаете писателите, да разговарате со нив и да ја поминете вечерта во дружба со литературни мајстори. Влезот е отворен за сите љубители на литературата. 📚✨ #Литература #Гевгелија #ДруштвоНаПисатели

bottom of page