top of page

Бурни реакции по повод првиот МПЦ-ОА протест

Господин Господин Стефан направи потег кој е без преседан во нејзината кревка историја - повика на протестМПЦ-ОА тргна во организација на протестот, но и нејзините сателити... Отец Пимен иако звучи помалку комично заземајќи ја позицијата на жртва - а претставник и член во една од најгломазните институции на моќ, сепак ќе го прашаме: зошто како жртви до сега не организирале протести? Што се сменило?Добрите познавачи на трансродовата проблематика се чудат што тргнало по зло, Катица, каде и кога залутала...


Колумните на Ирена ЦветковиќМПЦ, извинете што постоиме“ и Ана Василевска „МПЦ се плаши од Вирџинија Вулф“ беа меѓу најсилните и солидни гласови кои дојдоа како реакција на протестот на МПЦ-Охридска Архиепископија против владата на Р.С,Македонија ...И разбирливо дека наидоа на одговори со одобрување...И тоа не е се́....

nobody expects the spanish inquisition!


bottom of page