top of page

„Веќе не е ни смешно“ доби сосема скопски пресврт„Веќе не е ни смешно“ е претстава во режија на Срѓан Јаниќијевиќ а како автор е потпишан Сашо Кокаланов. Претставата е „црна комедија за комедијата денес“ , пиеса за депресивен комичар. Кокаланов е инспириран од „Човек што плаче од смеење“ на Фредерик Бегбеде и „Човекот што се смее“ на Виктор Иго, но се провлекуваат и алузии на „Џокер“ на Тод Филипс;
Comments


bottom of page