top of page

Во сенка на нападот на Салман Ружди: дупла доза „Поткаст Лектира“ прочитана од познатиот автор

Салмон Ружди беше нападнат во петокот и избоден со нож, за време на предавање во Њујорк. Напаѓачот беше уапсен и беа покренати обвиненија за обид за убиство: засега не се знае дали Либанецот Хади Матар кој живее во Њу Џерси е инспириран од фатвата од 1989. А Салман Ружди, првично беше на вентилатор, но сега нема потреба за тоа, зборува и се шегува и покрај тоа што веројатно ќе го изгуби едното око, и нервите на една од рацете се сосема оштетени од оштрицата на ножот - извести неговиот агент. Додека Ружди закрепнува, да ги послушаме поткастите -- раскази прочитани од него. Недела, беше ден како деца кога ги слушавме нашите радио драми, па е ете прилика да ја обновиме оваа традиција.Стариот човек и плоштадот:

Малиот Крал:
Да ве потсетиме дека сите поткасти можете да ги слушате не само овде, туку и на сите поткаст и не-поткаст платформи( често и на youtube, матичните вебсајтови)!

Yorumlar


bottom of page