top of page

Доаѓаат Оскарите: Номинираната музикаБијонсе ќе настапи на 94-тото издание на Оскарите. Според соопштението за печатот, Беј ќе ја има својата изведба на сцената на овогодинешната церемонија и ќе ја изведе нејзината песна „Be Alive“ , која е номинирана за „Најдобра оригинална песна“ благодарение на сорабоката во филмот за сестрите Вилијамс, Кралот Ричард.


Првично имаше гласини дека ќе настапува од населбата Комптон, на тенискиот терен каде што Винус и Серена Вилијамс ги остреле забите во спортот во кој подоцна брилјираа.


Сепак, ѕвездата нема да биде единственото големо име што ќе се појави на доделувањето на наградите, и ќе настапува заедно со колегите номинирани во категоријата, Били Ајлиш и Финеас, кои ја напишаа “No Time To Die” за последниот истоимен Џејмс Бонд филм. Дополнително, Реба Мекентајр и Себастијан Јатра се најавени да ги испеат нивните песни „Somehow You Do“ од Four Good Days и „Dos Oruguitas“ од Encanto. Еве ги номинираните песни:


Be Alive. за King Richard; Музика и текст: DIXSON и Beyoncé Knowles-Carter.


Dos Oruguitas. за Encanto; Музика и текст : Lin-Manuel Miranda.No Time To Die за No Time to Die; Музика и текст: Billie Eilish и Finneas O'Connell.Somehow You Do за “Four Good Days” Музика и текст: Diane Warren  • Down To Joy за Belfast; Музика и текст: Van Morrison.bottom of page