top of page

Еуфорија руши рекорди

HBO објави дека премиерата на втората сезона на Euphoria добила вкупно 2,4 милиони гледачи, што ја означува најголемата дигитална премиера од која било епизода на HBO на HBO Max(кој е тамошниот HBO go).

Епизодата водеше како највисоко котирачко шоу или филм на HBO Max во неделата вечер; сепак, големиот број на гледачи доведе до делумно уривање на сервисот околу 21 часот кога епизодата стана достапна за гледање. Премиерата на втората сезона ерангирана повеќе од девет пати повисоко во дигитално гледање од првата сезона на Euphoria.

Вториот дел од серијата со чело на Сем Левинсон ги следи животите на средношколците во Источен Хајленд, ставајќи акцент на 17-годишната Ру (Зендаја).

Пред премиерата, Зендаја сподели тригер предупредување за фановите на Инстаграм, пишувајќи: „Оваа сезона, можеби дури и повеќе од минатата, е длабоко емотивна исе занимава со тема која може да ве тригерира и е тешка за гледање. Ве молам гледајте ја само ако се чувствувате удобно. Грижете се за себе изнајте дека што и да се случи, сè уште сте сакани и дека сè уште ја чувствувам вашата поддршка“.

(еве една таква тригеринг сцена, во која Ру овердозира...)


Новите епизоди ќе има премиера на HBO Max секоја недела.
bottom of page