top of page

Кејси Кадвалдер, новиот креативен директор на Муглер за „Внимателно испланираниот апсурд“

Креативниот директор Casey Cadwallader ( Кејси Кадваладер) ја заврши својата трилогија на виртуелни ревии со виртуелни писти со колекцијата Mugler SS22, објавена сега. Во режија на Torso Solutions, необичното видео инспирирано од TikTok содржи ол-стар актерска екипа на модели, вклучувајќи ги Megan Thee Stallion, Bella Hadid, Chloe Sevigny,и иконите од 90-тите Amber Walleta и Shalom Harlow (предупредување за спојлер: се бакнуваат! ) Во текот на краткиот филм, брендот им оддава почит на екстравагантните ревии на покојниот Manfred Thierry Mugler со архивски референци и надреални сетови кои вклучуваат стари автомобили и холивудски споредни улички кои потсетуваат на улиците на Њујорк. За да дознаеме повеќе за блескавата колекција, разговаравме со Кадваладер за подигнување на задникот, клоновите и внимателно планираниот апсурд.КЕЈСИ КАДВАЛАДЕР: Здраво Тејлор.

ТЕЈЛОР СКАРАБЕЛИ: Здраво Кејси. Мило ми е што те запознав. Каде си?

КК: Јас сум во Париз.

ТС: Фабулозно. Ми се допадна видеото. Навистина ја надмина трилогијата. Не знам дали ова е намерно или само до мене е, но си мислев: „Сите овие газови и костуми без газ даваат суспензори“.