top of page

Mugler се сели на видео формат

Пандемијата предизвика многу дизајнери да се свртат од модните писти на видео формати (со главно неблескави резултати), но повеќето од нив оттогаш се вратија на прикажување на IRL. Но не и Кејси Кадваладер, чии експериментални модни филмови на Mugler беа едни од најмногу коментираните на социјалните мрежи. И тој не планира наскоро да се вративо почетната ситуација. Видео медиумот му дозволува навистина да ги турне своите идеи со нови и заживувачки начини. „Научив навистина премногу. Има многу повеќе простор за изразување во овој формат и всушност имам шанса да се поврзам со актерската екипа“, им рече тој на група новинари преку Зум, додавајќи дека овие видеа се наменети за 10 милиони луѓе. отколку само 250-500 во една просторија. Навистина, неговиот кастинг отсекогаш создавал огромна галама и е голем дел од причината зошто видеата се хит секој пат. Неговиот филм од пролетва ( 2022) година не е исклучок, кој ги спојува имињата како Megan Thee Stallion, Eartheater, Chloe Sevigny заедно со минати соработници како Lourdes Leon, Dominique Jackson и Bella Hadid. „Мене ми е важно екипата да биде семејство и да расте“, вели Кадваладер. „Не ми се допаѓа во модата тоа што кога некој е кул, го користат и го отфрлаат - многу од индустријата функционираат на овојначин. И филмската екипа се изведувачи: сите тие се луѓе кои се храбри пред камерата кои навистина можат да ја исполнат “. Тој повторно соработуваше со Torso Solutions за овој проект (последниот дел од трилогијата), каде што камерата зумира и одзумира и се движи од горе - надоле - самата камера во суштина е лик што се движи со актерската екипа и има своја личност благодарение на сите потресите, бледнее и е исецкана. Погледнете го целиот филм, подолу.


bottom of page