top of page

Telfar дизајнираше за Либерија на Олимпијадата!


Оваа година тимот на Либерија, земја што никогаш не добила медал (можеме да сочувствуваме!) од 1956 година, и која се мачи да добие спонзори за учеството во Олимписките игри, е спонзориран од Telfar Clemens, кој ја дизајнирал облеката и униформите: black owned и non gendered (до вечер можеби ќе го преведеме).


Telfar Clemens е од Бруклин, но неговите доаѓаат од Либерија во 90те бегајќи од граѓанска војна. Последно слушнавме за него кога Beyoncé носеше Telfarташна и интернет беше преплавен со прашањето: дали Beyoncé го направ Telfar покул од Hermès? Ако не Beyoncé , Либерија сигурно!

bottom of page