top of page

Црнила ремикс се вратија со награда од Ниш

Српскиот Нишвил, џез фестивал кој постои од 1995 и функционира на повеќе сцени, на Нишкото кале. „Црнила ремикс“ настапи во саботата со своето современа и урбана интерпретација на класикот Црнила на Коле Чашуле. Тоа е МКЦ продукција, која имаше премиера на МОТ 2019 а потоа и на Здраво млади! Дарко Димтириевски и Павле Димковски од Зад Аголот се потпишани како автори, а Зад Аголот ја донесоа во живот:

Погледнете ја и сами!


bottom of page