top of page

Saint Laurent на Шанз-Елизе: Брутализам и луксуз се среќаваат преку YSL

Со внимание кон детали и изразена иновативност, Saint Laurent го остварува едно од Жил Сен Лорановите соништа на Champs-Élysées. Креативниот директор, Anthony Vaccarello, внесува свежина во светот на луксузната мода, дизајнирајќи продавница која e неодоливо шик и со бруталистички изглед.


Откако ги отвори вратите во саботата, новиот флегшип салон доминира со впечатлива неонска скулптура од Cerith Wyn Evans во фоајето, создавајќи атмосфера на модерна елеганција. Складиран во четири катови зад Хосманова фасада, просторот го обогстува тешкиот мрамор со минималистички елементи од дизајнерите Donald Judd и Rudolph Schindler.

На вториот кат, клиентите имаат прилика да ја доживеат интимноста на изборот на облека во VIP апартман, пред огромно, кружно огледало. Од таму, погледот се спушта кон црните стеарински скалила што ја обвиваат зградата, креирајќи уште еден елемент на индустриската луксузност.Претседателката и извршниот директор на Saint Laurent, Франческа Белетини, објаснува: “Да имаш салон на Avenue des Champs-Élysées е силна изјава за било кој бренд. Тоа е вистински иконична локација. Клиентите овде се уникатни, и нашата намера е да им понудиме кралско доживување со Saint Laurent. Го проектираме она што брендот го претставува - физички во самиот простор и во сервисот и со доживувањето на клиентите.”

Saint Laurent не само што ја обележа Шанз-Елизе со своето име, туку и го преосмисли луксузот со овој нов, бруталистички изглед во светот на модата. Отворајќи врати на оваа иновативна икона, брендот докажува дека модата може да биде искуство што ги обликува границите и креира нови патеки на стил.

bottom of page