top of page

Постерот на новиот филм на Almodovar премногу контроверзен за ИГ!Наспроти Венецијанскиот филмски фестивал, Almodovar и екипата го промовирале новиот филм "Паралелни мајки" кој ќе дебитира токму таму. Постерот за филмот има дизајн на кој е претставена брадавица во лактација која е контекстуализирана како зеница на око…. Но Инстаграм не знае многу за контекст, па постерот бил отстранет од платформата. Не знае за контекст, но знае за лош публицитет…-по што беа принудени да го вратат постерот заедно со извинување. Javier Jaén (Хавиер Хаен) кој го дизајнираше постерот за филмот изјави за ситуацијата: “Брадавица е првата работа што сум ја видел. Некојаси компанија како ИГ ми кажува дека мојата работа е опасна! Дека луѓето не смеат да ја видат, дека е порнографија!! На колкумина луѓе им кажуваат дека нивното тело е погрешно, дека е опасно?” И додаде “ми кажаа дека технологијата не знае да разликува контекст. Ич не ми е гајле, сменете си ја технологијата” … така е брат…

bottom of page