top of page

Џака Накот со нов сингл

“Македонскиот го кинам / ко да сум го кодифицирал” - македонскиот на Џака па и на голем дел од македонската хип хоп сцена е и те како потребен на - македонскиот(англицизмите ги заменуваат и србизмите во говорниот па и академскиот јазик до таа мера што звучи на пиџин македонски кога го слушаме по медиуми), певливоста, ритамот бара или многу искуство или талент - или двете …фактот што добиваме музика од овој жанр со брзо темпо, и со несмален интензитет треба да го третираме како да нѝ е фрлен појас за спасување. Додајте си го на плејлистите на било која од платформите на која слушате музика!
Comentarios


bottom of page