top of page

Elton John vs DaBaby!Da Baby скандалот преминува во сага. Сега веќе откажан од седум фестивалски настапи, сега на тапет е - Elton John.


Интернет ништо не промашува, како на пример следниот двоен стандард: Eminem има изградено цела кариера на мизогини и хомофобични текстови. Последниот испад му беше против нашиот омилен Русин Tyler the Creator во нумерата Fall. "Tyler create nothin', I see why you called yourself a f----t, bitch". Tyler често се зеза на сметка на гласините за својата сексуалност, но тоа не го спречува Elton John, да му биде другарче на Eminem.


Веќе со децении, додека на Da Baby кариерата ја минираше со својата осуда, бела привилегираност, двојни стандарди, сите можни современи болести се вградени во ситуацијава…


bottom of page