top of page

Рон Финли - гангста градинарот - за моќта на градинарството

Изненадувањето беше толку големо кога хортикултурниот гангста градинар за Дива одговори, што сосема занемаривме да ја искористиме приликата да потпрашаме и повеќе :) …


Рон Финли почнал да се занимава со градинарство кога приметил во сиромашните населби порака на патлиџаните “можно е да има лак за дрво”- за да изгледаат посјајно. Следниот пресуден момент - кога го уапсиле затоа што засадил цвеќе на плочникот “кога има ѓубре е во ред, но кога има цвеќе е нелегално?!” Неговиот ТЕД разговор има преку 1 милион прегледи на Јутјуб и од тогаш станува еден од најголемите и најгласните еко- активисти!bottom of page