top of page

Интимни портети на ранетата Украина (галерија)

Војните никогаш до сега не сме ги следеле преку екраните на телефоните, она што е сложено во таа ситуација е кураторството и филтрирањето на информации - колку и да знаеме дека сме жртви на алгоритмите и вештачката интелигенција, сепак имаме некаква контрола.


Па баравме фотожурналисти и фоторепортери, кои ќе ја доближат ситуацијата таму, колку е возможно. Волфганг Шван, Арис Месинис (очигледно биле заедно во еден момент) и две фотографии од Ерин Триеб.bottom of page