top of page

Поткаст лектира: Пилот епизода на „Брза кучка“ со Никола Гелевски

За Нова Година пред 5-6 години добив прилично скап поклон: Битс слушалки и она што е најбитно - беа bluetooth, што значи дека не беа...

Што по загуба? Разговор со Ана Блажева на Meduza talks

. Од губењето на блиски луѓе до губењето на работа или крај на врска, секоја загуба носи свој уникатен болка и процес на справување.

Apple го прогласи „Помудри од мене“ на Џулија Луис-Драјфус за поткаст на годината

Серијата интервјуа од Lemonada Media неодамна беше ангажирана за втора сезона.

André 3000 објаснува зошто направи албум кој никој не го очекуваше

Во петокот излезе последниот албум на André 3000 за кој дознавме преку цитирање на NPR поткаст каде што тој аполгетски објаснува дека...

Страшни поткасти за Халовин расположение: три хорор поткаст класици!

Како ќе влеземе во Халовин духот? Со партија хорор приказна поради која ќе се скриеш под ќебето!

Критичари на долго и широко - нов подкаст на Њујоркер

The New Yorker, култниот литературен и културен магазин продолжува да гo гради своето наследство во областа на критиката.

Поткаст лектира: Кет Вилијамс не се воздржуваше во дисекцијата на колегите комичари

Поткаст кој е по насловите на вестите цела седмица.

Претставата на Миранда Лончар: Смеење во очите на смртта

Пар поткасти една Миранда Лончар.

Поткаст лектира: Радио Милева

Трите големи гласови на феминизмот во Македонија имаат поткаст!

Под лектира: совети и стратегии за уметникот како трговец поединец

Три поткасти како за почеток, кои ви носат стратегија и ве упатуваат во играта: заработување од уметност.

„Се́ се тоа вештерки “ зборуваат со Шејла Камериќ

„Се́ се тоа вештерки“ сега имаат и поткаст. Слушнете ја епизодата во која гостува Шејла Камериќ

Поткаст лектира: Одекот на болката и нејзиното игнорање

Во „The Retrievals“, 10 жени сведочат за искуствата за време на ин витро каде што наместо лекови против болки добиле физиолошки раствор

13B36EB0-70E8-47CD-9DA5-9ECF404788D3.jpeg

поткаст лектира

се́ што треба да знаете на тема поткасти...

bottom of page